Kék hírek

2016.09.15. 15:45

Versenyfutás az idővel

A földalatti helyiségekben, sötét, labirintusszerű folyosókon könnyű eltévedni, ilyenkor a beavatkozó állomány versenyt fut az idővel. A tájékozódás nehézségeit, az egymásrautaltságot nehéz megszokni, ezért kell gyakorolni újra meg újra.

Szoljon.hu

Ezt tette csütörtökön a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya a Városi Oktatási Centrumban. A gyakorlat célja az volt, hogy kijussanak a füsttel telített pincéből csakis a műszerekre és egymásra hagyatkozva. „Vakon”, légzőkészülékkel, ismeretlen terepen kerestek eltűnt embert, gázpalackot, veszélyes, anyagot.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotók: Mezőtúri HTP
[/caption]

Alkalom nyílt az önkormányzati támogatásból kapott hőkamera kipróbálására is, a tűzoltók készségszintre fejlesztették az eszköz használatát. Napirenden volt a füstelszívó ventilátor telepítése is, ami hasznos füsttel telített helyiségek szellőztetésére, ezáltal a tűzoltók munkájának segítésére. A gyakorlat a közös tapasztalatok megbeszélésével zárult, újdonsággal szolgált többeknek, tájékoztatott Papp János parancsnokhelyettes – tudtuk meg S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Fotók: Mezőtúri HTP
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!