Kék hírek

2016.12.15. 11:00

Kihallgatták Bróker Marcsit – videóval!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kihallgatták a Belize-ben elfogott asszonyt.

Szoljon.hu

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkaptányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 62 éves karcagi asszony ellen.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Police.hu
[/caption]

A szolnoki nyomozók az elfogatóparancs alapján körözött és Belize-ben elfogott nőt szerdán délután gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását – értesítette honlapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] FOTÓ: Police.hu
[/caption]


A helyi, karcagi károsultak szinte egy emberként örülnek a Kun-Mediátor-ügy fejleményeinek és reménykednek a legjobbakban.
A Dobrai Sándorné által elcsalt milliárdoknak azonban egyelőre nincs nyoma, a rendőrök csupán kétszázmilliót tudtak lefoglalni a pénzből. Kinti életéről pedig érdekességek derültek ki.

– Nagyon bízom abban, hogy a hazahozatalával kiderülhetnek, tisztázódhatnak a dolgok, hiszen sok mindent hallunk arról, hova lett a pénzünk – mondta az egyik karcagi károsult, Zsíros Zoltán. – Így most már látok esélyt arra is, hogy a pénz meglegyen, de csak akkor, ha elmondhatja az ügyészségnek a valóságot, s akkor talán az általa befektetett összegek helyei is meglesznek. Egyet azonban furcsának tartok – hisz‘ Dobrainé sokunknak elmondta, hogy anyagilag segítette a lányait –, s ezt a szolnoki meghallgatásomon sok más károsult mellett én is elmondtam. Csakhogy az elmúlt másfél év alatt tudomásom szerint nem vizsgálta senki, hogy ezt kinek a pénzéből – talán a miénkből – tette meg.  Remélem, erre is kapunk válaszokat... – fejezte ki reményét a Marcsika által megkárosított férfi.

Egy másik hoppon maradt, Kurucz István is nagyon örül annak, hogy elfogták a Belize-­ben bujkáló asszonyt, azt a  másfél évet azonban soknak tartja, mire ez megtörtént.
– Örülök neki, hogy végül is a hatóság eljutott hozzá. Amikor először hallottunk a letartóztatásáról, izgultunk, hogy igaz legyen a hír, és azért is, hogy épségben haza is érjen, s kihallgatható legyen. Abban bízunk, hogy elmondja az igazságot – mondta karcagi tudósítónknak a férfi, aki azt is sérelmezi, hogy állítólag Marcsika lányai visszakaphatták a korábban lefoglalt autókat. – Saját szememmel láttam, amikor Karcagon közlekedtek vele... Jó lenne, ha a rendőrség erről is tájékoztatna bennünket! – tette hozzá elkeseredetten a karcagi Kurucz István.

Kiderült az is, hogy rejtőzködése idején Dobai Sándorné Marcsinak volt egy rejtélyes támogatója is, aki rendszeresen apanázst küldött neki, a pénzt a nő egy belize-i ügyvédi irodán keresztül vette fel – írta a Blikk. Karcagi pletykák szerint a Bróker Marcsinak segítője is lehetett a csalássorozatban, és feltehetőleg ő támogatta egy ideig a bujkálásban. Könnyen meglehet, hogy a karcagiak sejtették, vagy tudták, Marcsika Belize-ben lehet. Tán nem véletlen, hogy a helyi Györffy Színtársulat tavaly áprilisi Gigantikus Galaktikus Örület című műsorában a Dobrai Sándornét alakító színész Belizi Marankaként érkezett Karcagra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!