Kék hírek

2017.01.24. 12:17

Időben érkezett a segítség

Rendőrök, polgárőrök és a helyi lakosok is keresték azt a 71 éves férfit, aki gépkocsijával eltévedt és egy havas földúton elakadt Jászapáti külterületén. Időben megtalálták.

Szoljon.hu

Egy nő telefonált be a rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába hétfő este, miszerint 71 éves édesapja – aki Jászapáti és Jászkisér között egy tanyán él – a két település között gépkocsijával úton hazafelé eltévedt és a havas úton elakadt. Az idős férfi lányát még tudta értesíteni mobiltelefonon, amely a beszélgetést követően lemerült.
A Jászberényi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese tizenegy rendőrrel és hét polgárőrrel azonnal a bajba jutott keresésére indult.

A polgárőrség és a környező települések, tanyák lakosai a havas, személyautóval járhatatlan dűlőkön terepjáró képességű gépjárműveket és mezőgazdasági vontatókat biztosítottak a kutatáshoz. További rendőrök eközben a keresett férfi által indított utolsó telefonhívások alapján meghatározták a lehetséges feltalálási helyet. Az összefogásnak köszönhetően a polgárőrök kedden hajnalban Jászapáti külterületén, a sűrű ködben épségben, egészségben megtalálták az idős férfit, aki a jármű motorját járatva gépkocsijában ült – mondta el a Szoljon.hu-nak Kovács Ágnes meygei rendőrségi sajtóreferens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!