Kék hírek

2017.01.25. 13:51

Vízbe fagyott hattyúkat is mentettek a tűzoltók

Kéményben lerakódott korom izzott egy alattyáni házban, a szolnoki tűzoltók hattyúkat mentettek kedden délután.

Szoljon.hu

Kéményben lerakódott korom izzott egy alattyáni házban, az Ady Endre utcában kedden délután. A tulajdonos vízzel csillapította az izzást. A jászberényi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a födémet és a kéményt, a tűz és beizzás már megszűnt, nem volt tapasztalható, de a kémény használhatatlan. A lakók elektromos hálózatról oldják meg a fűtést, a kémény hibájának kijavításáig.

Két alkalommal riasztották a szolnoki hivatásos tűzoltókat vízbe fagyott hattyú miatt kedden. Délelőtt a Pólya Tibor út felől, a Zagyva-híd alatt fedeztek fel járókelők egy bajbajutott madarat, délután a Tisza és Zagyva torkolatánál találtak egy jégbe fagyott hattyút. A szolnoki hivatásos tűzoltók a jégre fektetett létrán közelítették meg a madarakat, majd megbontották a jeget, így kiszabadították a hattyúkat. Mindkét állatot átadták a helyszínen tartózkodó természetvédelmi őrnek, aki megfigyelésre elszállította azokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!