Kék hírek

2017.06.14. 11:50

Brutális gyilkosság: vádat emeltek egy szolnoki férfi ellen

Vádat emeltek és életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozták egy 21 éves szolnoki férfival szemben, aki tavaly nyáron különös kegyetlenséggel, pénzért ölt meg egy másik férfit.

MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség keddi közleménye szerint a fiatal férfi tavaly nyáron szerencsejátékokon minden pénzét eljátszotta. A fogadásai folytatásához rendszeresen felhasználta annak a boltnak a bevételét is, amelyben dolgozott. A sikkasztással a munkáltatójának több mint 900 ezer forint kárt okozott – írja az MTI.

A vádlottnak a heti bevétellel 2016. július 15-én kellett volna elszámolnia. Annak érdekében, hogy a pénz eltulajdonítása ne derüljön ki, a férfi elhatározta, hogy megöli az üzletlánc megbízottját és megszerzi az áldozatnál lévő, más üzletekből származó bevételt is.

A kiskunfélegyházi sértettet az elszámolás ürügyén Szolnok egy elhagyatott részére csalta, ahol késsel támadt rá és több szúrással megsebesítette. A súlyosan megsérült áldozat menekülni próbált, de támadója utolérte és a késsel ismét lesújtott. A tettes végül egy, a közelben elhaladó autó miatt beszállt a sértett gépkocsijába. Miután meglátta, hogy a földön fekvő ember még életjeleket ad, az autóval többször áthajtott az áldozat testén.

A történtek után a vádlott a sértett autójával és az abban lévő 963 ezer forinttal menekült el a helyszínről.
A sértett életét a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni, a kiskunfélegyházi férfi a helyszínen meghalt.

A főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a szolnoki férfi ellen – áll a közleményben.

A meggyilkolt férfi 61 éves volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!