Kék hírek

2017.06.22. 18:30

Drograzzia: nagy erejű rajtaütés történt Abonyban

Az Arany János utcában hajtottak végre nagyszabású akciót az abonyi és a ceglédi rendőrök a napokban.

Hartai Gergely/abony.hu

A razzia alkalmával kábítószer fogyasztásra utaló nyomokat kerestek az illetékesek, akik öt rendőrautóval, drogtesztekkel és házkutatási paranccsal érkeztek a helyszínre, írja az abony.hu.

– A feljelentést egy állampolgári bejelentés előzte meg, melynek lényege, hogy egy abonyi illetőségű személy kábítószereket, illetve új pszichoaktív anyagokat értékesít az abonyi lakásotthonban élő gyerekek részére. Az adatgyűjtések megerősítették ezt az információt, ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság és az Abonyi Rendőrőrs közös akciót és házkutatást szervezett az otthonban.

A fiatalokkal szemben vizeletvételt követően kábítószer-gyorstesztet alkalmazunk. Az eredmények függvényében a későbbiekben igazságügyi szakértőt vonunk be az eljárásba, a fiatalok pedig tanúként vagy gyanúsítottként lesznek kihallgatva – mondta el az ellenőrzést irányító Korsós Gábor rendőrhadnagy akciót követően tett nyilatkozatában.
Juhász Pálné, az abonyi polgárőrök vezetője honlapunknak elmondta, fontos szerepe van a helyi bűnmegelőzésnek, melyből szervezetük is hatékonyan kívánja kivenni a részét.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Illusztráció fotó | Shutterstock
[/caption]


– Lakásotthonban történt a razzia, ahol gyermekek, fiatalok élnek, így a járőrözések alkalmával nekünk is figyelemmel kell lennünk erre a korosztályra – mutatott rá a vezető, majd elárulta: – Meglehetősen sűrűn figyeljük azokat a területeket, ahol fiatalok fordulnak meg, ezenfelül a frekventáltabb városi helyszínekre is nagyobb hangsúlyt fektetünk munkánk során – részletezte.

Az ügy részleteiről és jelenlegi állásáról megkérdeztük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is, tájékoztatást azonban későbbre ígértek.
Nem ez volt az egyetlen ilyen jellegű rajtaütés a dél-pest megyei térségben. Nemrégiben arról adtunk hírt, Jászkarajenőn is összehangolt akciót hajtott végre a rendőrség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!