Kék hírek

2017.06.02. 18:00

Mégsem találtak világháborús bombát Szolnokon – fotók

Pénteken délután lezárták Szolnok belvárosának egy részét, mert fennállt a veszélye, hogy második világháborús lövedéket találtak a Szolnok ispán körúton.

Szoljon.hu

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentők is a helyszínen tartózkodtak.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta, az áramszolgáltató javítási munkálatok végzése közben egy húsz centiméteres hengeres testre bukkant, amelynek csupán a hegyes vége látszott ki a földből.

Kovács Ágnes, a megyei rendőrség sajtóreferense honlapunknak elmondta, a rendőrség a szolnoki Tabánon található kosárlabdapálya 150 méteres körzetében minden lakóházat kiürített: ez hat panel- és tíz-tizenöt családi házat, összesen 119 lakót érintett. Az intézkedésben résztvevő harmincegy rendőrt hat polgárőr és egy közterület felügyelő is segítette.

A lakossági intézkedés végrehajtása után a Magyar Honvédség megkezdte a tárgy kiásását és azonosítását.

Az intézkedések idejére a Várkonyi téri körforgalomtól a Szolnok ispán körutat és a Pólya Tibor utcát teljes hosszában lezárták. Az Ady Endre útról a forgalmat az Arany János útra terelték. Ez idő alatt a Kossuth teret megnyitották a járművek előtt – tudtuk meg Gyuricska Évától, a polgármesteri hivatal szóvivőjétől.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

19:00

Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere megnyitotta a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskolát a kitelepített lakók számára addig, amíg biztonságosan haza nem térhettek otthonaikba.

20:45

A tűzszerészek kiásták és azonosították a világháborús bombának hitt tárgyat. Kiderült, hogy szerencsére nem robbanótest rejtőzött a földben, hanem egy feltehetően vízvezeték-szereléshez használt hidraulikus prés, amely több méter hosszú is lehet. Eddig ötméternyit azonosítottak be, a prés azonban valószínűleg folytatódik a Szolnok ispán körút aszfaltja alatt – írja az MTI.

A kitelepített lakók pár perce visszatérhettek otthonaikba.

A belvárosban folyamatosan oldják fel az útlezárásokat, a rendőrség segíti a közlekedőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!