Kék hírek

2017.06.08. 15:30

Összevagdosta feleségét: tíz év fegyházat kapott

A nyílt utcán akarta elvágni felesége torkát egy karcagi férfi, akit a Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérletében mondott ki bűnösnek.

M. G.


A vádlott és neje öt éve voltak házasok, két gyermekük született, de kapcsolatuk az utolsó egy évben megromlott. A férfj és apa rendszeresen „szipózott”: a hígító kipárolgó gőzét szívta be, amitől bódult lett, ilyen állapotban feleségével veszekedett, előfordult, hogy bántalmazta, megharapta, ilyenkor a fiatalasszony gyermekeivel a nagymamájához menekült.

Nem történt ez másként 2016. június 17-én délután sem, amikor a „szipózás” hatására bódult férfi ismét veszekedett feleségével, majd önkívületi állapotban a fiatal nő homlokába harapott. Ekkor azonban az asszony megelégelte férje viselkedését és azzal az elhatározással távozott a közös házból, hogy végleg elhagyja férjét. A férfi azonban ebbe nem nyugodott bele és két nappal később megjelent felesége nagymamájának karcagi házánál, hogy feleségével beszéljen.

A nagymama a vádlottat kilökdöste a házból, azzal hogy az unokája nem megy vissza hozzá, menjen el. A vádlott felesége kirohant a házból, a férj viszont rögvest utánafutott és üldözőbe vette, miközben folyamatosan megöléssel fenyegette. A fiatal nő egy házba akart bemenekülni, de nem járt sikerrel: férje a kapuban utolérte, hátulról a földre rántotta, s a térdre rogyott asszony nyakát a fülével együtt megvágta. Az asszony segítségért kiabált és védekezni próbált, oda-oda kapott a mögötte álló férje felé, így mindkét kezén metszett sérülések sokaságát szenvedte el. A segélykiáltásokra kijött a házból egy asszony, a dühös férfire kiabált, majd egy tégladarabbal fejbe dobta, aki végül elhagyta a helyszínt.
A Szolnoki Törvényszék a férfit, mint többszörös visszaesőt 10 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős: a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!