SZOLNOK

2017.08.31. 10:27

Szerelmi bánatában betört egy kirakatot, szolgálaton kívüli rendőr kapta el

Tavaly nyári szabadsága során körözött férfit fogott el egy szolnoki zsaru. Idén, szintén nyáron, megint a szabadidejében egy bűncselekmény elkövetőjét érte tetten.

Fotó: André Ildikó

Augusztus 20-án, 1 óra 20 perckor egy baráti összejövetelről tartott hazafelé Szolnok belvárosában Csébi Imre őrmester. A Szolnoki Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának járőrvezetője a piac környékén járt, amikor a háta mögül üvegcsörömpölést hallott.

Hátrafordult és látta, hogy egy férfi betörte egy kirakat üvegét. Nem akart kivenni semmit az összetört portál mögül, ment volna tovább, ám a fiatal zsaru nem hagyta ennyiben – írja a Zsaru Magazin.

– Az előírásoknak megfelelően bemutatkoztam neki, szolgálati igazolványom felmutatásával közöltem, rendőr vagyok, szolgálatba helyeztem magam, felszólítottam, igazolja magát. A férfi nem igazán volt közreműködő, nemes egyszerűséggel közölte, nem érdekli, ki vagyok, el akart futni.

– Már ekkor láttam, csúnyán vérzik a keze, közöltem vele, orvosi ellátásra lenne szüksége. Ez sem érdekelte, futásnak eredt. Úgy 300 métert tehetett meg, amikor elbotlott, utolértem, elfogtam, azonnal mentőt hívtam hozzá, és értesítettem az esetről a kollégáimat is.

– Két ujját és az egyik tenyerét is elvágta a kirakat üvegének betörésekor, kórházba kellett szállítani.

– A helyi 26 éves férfi ekkor már lenyugodott, elnézést kért, amiért elfutott előlem. Azt mondta, aznap este sokat ivott szerelmi bánatában, dühös elkeseredésében rongált, meg fogja téríteni a kárt.

Fotós: André Ildikó

A rendőrök előállították a férfit a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol rongálás vétségének és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd hazamehetett, szabadlábon védekezik.

Rómer Zoltán őrnagy, a Szolnoki Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának váltásparancsnoka megdicsérte a szabadsága alatt intézkedő zsarut.

Mint mondta, Csébi őrmester 2016 augusztusában – szintén szolgálaton kívül – egy körözött férfit ismert fel fényképe alapján egy áruházban. A férfit visszatartotta a járőrök megérkezéséig.

Végh Attila/Zsaru Magazin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!