Nyomozás

2017.11.24. 13:12

Halálos hibát tussolt el a katasztrófavédelem? – nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség

Az igazgató a Központi Nyomozó Főügyészségnél feljelentést tett a Liget úton történt halálos lakástűz ügyében – közölte S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.

A társasház gyűjtőkéményből visszaáramló füst miatt kért segítséget egy lakó még október 22-én Szolnokon – írja a Langlovagok.hu.

A portál megtudta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítása azonban nem tartotta fontosnak az azonnali intézkedést, így azt közölték a telefonálóval, hogy a legközelebbi munkanapon, tehát a másnapi nemzeti ünnep miatt október 24-én valószínűleg ki fog menni a katasztrófavédelemtől a kéményseprő és megnézi, mi lehet a baj.

A tűzoltóportál információi szerint néhány órával később már a rendőrség kért segítséget, mert ugyanebben a házban egy idős nőhöz a lakásba nem tudnak bejutni, és füstszagot éreznek.

S. Tóth Anikó az MTI-nek elmondta: a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az esettel kapcsolatban azonnal vizsgálatot indított.

A vizsgálat lezárását követően a megyei katasztrófavédelmi igazgató megtette a szükséges feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen – közölte S. Tóth Anikó, aki a belső vizsgálat megállapításairól nem nyilatkozott.

A katasztrófavédelem honlapján szereplő információk szerint október 22-én egy szolnoki, Liget úti társasház egyik lakásához riasztották a tűzoltókat, mert onnan füst szivárgott.

A tűzoltók kívülről, létrán jutottak be a lakásba, de annak lakóján már nem tudtak segíteni.

A gáztűzhely mellett egy földre ejtett, füstölgő olajos serpenyőt találtak, mellette konyharuhák égtek, a szoba telítődött füsttel.

Langlovagok.hu, MTI

Borítókép: Mészáros János

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!