KUNSZENTMÁRTON

2017.12.12. 19:55

Enyhítették a kunszenti férfi büntetését, aki fejszével támadt a rendőrökre – kommandósok fogták el

A Szolnoki Törvényszék jogerősen három év hat hónapra enyhítette annak az ötvenéves férfinak a börtönbüntetését, akit a Kunszentmártoni Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt öt év börtönbüntetésre ítélt.

Az ittas állapotban levő férfi 2017. március 24-én 17 óra körül kunszentmártoni otthonában tartózkodott, amikor észlelte, hogy az utcán a rokonával szemben ittas vezetés miatt rendőrök intézkednek.

Az illető nem habozott, rögtön a rokon „segítségére sietett”. Mégpedig úgy, hogy magához vett egy nagyfejszét, és gyors léptekkel megindult a munkájukat végző rendőrök felé...

A dühös férfi a favágó eszközt a feje fölé emelve követelte rokona elengedését, miközben megöléssel fenyegette a rendőröket. A hatóság emberei felszólították, hogy tegye le a fejszét, és ne akadályozza az intézkedést.

A férfi azonban a fejszével hadonászva tovább közelített. A rendőrök ekkor csőre töltötték szolgálati fegyverüket.

A támadó ezt látva meghátrált, és visszament az udvarára. Azonban még ekkor sem higgadt le, mert egy sarokcsiszolóval élezni kezdte a fejszét, miközben azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy az udvarára, annak nemes egyszerűséggel levágja a fejét.

A dühöngő férfit végül a helyszínre érkező kommandósok fogták el.

Mészáros Géza

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!