Közélet

2006.09.06. 16:33

A megyei traumatológusok is csatlakoznak

Egyelőre nincs veszélyben a betegellátás megyénkben, de az már biztosra vehető, hogy a jászberényi traumatológusok is csatlakozni fognak az október 1-től országosan meghirdetett ügyeleti moratóriumhoz.

Szilvási Zsuzsa

Dr. Csiki Zoltán, a Jászsági Orvosi Kamara elnöke kiemelte, hogy katasztrofális üzenetként értékelik a kistérség beteggyógyítói, hogy a kormányzat intézkedései hatására az elvégzett egészségügyi munka mintegy harmadát nem finanszírozzák az intézményeknek.

Egyelőre a berényi Erzsébet Kórházban nincs veszélyben a betegellátás, de az biztosra vehető, hogy október 1-től csatlakoznak a traumatológusok kezdeményezéséhez és a törvényben meghatározott ügyeleteken felül nem vállalnak munkát. Egyértelműsíteni kívánta a szakmai érdekképviselet helyi vezetője, hogy nem fizetésemelést kérnek. Szándékuk az, hogy a törvényben meghatározott módon számolják el számukra az ügyeleti időt. A kormányzati intézkedések Erzsébet Kórházra gyakorolt hatásáról csütörtökön közös sajtótájékoztatót tart az intézmény menedzsmentje és a térségi kamarai szervezet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!