Közélet

2006.09.14. 11:10

Elhatalmasodott rajta a játékszenvedély

Szerdán délelőtt egy karcagi 26 éves férfi egy helyi büfében játékgépezni kezdett, majd mondván, hogy a gép rossz és elnyelte a pénzét, felszólította a büfében dolgozó hölgyet, adja azt vissza, különben szétveri az összes gépet. Meg is kapta, amit akart, de nem hagyott fel a játékkal, tovább folytatta, és tovább vesztett. Dühöngeni kezdett, felborította a székeket, rángatni kezdte a gépet. A férfi egy korábbi ügy miatt garázdaság vétsége, most önbíráskodás bűntett elkövetése miatt került gyanúsítottként kihallgatásra.

SZOLJON

Szolnok:

Egy építés alatt álló családi ház teraszajtajának zárát feszítette fel az ismeretlen elkövető, aki a házból egy Buderus típusú gázkazánnal, valamint egy törölközőszárítóval távozott. A lopással okozott kár 350.000 Ft.

Csütörtökre virradóra egy helyi söröző dohány és készpénzkészletét rövidítette meg az ismeretlen tolvaj, aki a kerítésen átmászva, az ablakrács, valamint az ablak kifeszítésével jutott be a kocsmába. A tulajdonost 320.000 Ft kár érte.

Két gépkocsit is feltört egy tolvaj. Először egy Mazda típusú tehergépkocsi jobb első ajtajának üvegét törte be, és magával vitte a gépkocsi szervizkönyvét, valamint forgalmi engedélyét. Ezt követően egy Trabant üvegét is bezúzta, de onnan nem tulajdonított el semmit.

Öt perc is elég volt ahhoz, hogy 380.000 forinttal rövidítse meg a tolvaj a felelőtlen gépkocsivezetőt. A nyitott ablakkal parkoló gépkocsiba csak be kellett nyúlnia az ott hagyott brifkóért, amelyben a készpénzen kívül a vezető személyes iratai is benne voltak.

Fényes nappal járt a betörő egy társasház földszinti lakásában, ahonnan LCD televíziót és digitális fényképezőgépet vitt magával. A tulajdonost 275.000 Ft kár érte. Egy másik földszinti lakást is kiszemelt az elkövető, de itt csak a hengerzárat takaró ragasztószalagot kaparta le, az ajtót nem próbálta meg kinyitni.

Jászapáti:

Szerdán a délelőtti órákban járt egy lakóházban az ismeretlen tolvaj, ahonnan egy aranygyűrűvel és 80. 000 forint kézpénzzel távozott.

Jászdózsa:

Míg az egyik ismeretlen elkövető lefoglalta a sértett figyelmét, addig társa besurrant a házba, és az egyik szekrényben lógó kabát zsebéből 195.000 forintot emelt el.

Cserkeszőlő:

Az ismeretlen tolvaj egy ház bekerítetlen udvarán lévő szárítóról vitte magával a frissen mosott kosztümöt. A lopással okozott kár 20.000 Ft.

A megyében tegnap egy súlyos és két könnyű sérüléses közlekedési baleset történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!