Közélet

2006.09.29. 14:10

Kossuthra emlékeztek Kisújon

A kisújszállási Kossuth Lajos Általános Iskolában tegnap névadójukra emlékeztek, ma pedig sorversenyt rendeznek. A 124 éve, 1802. szeptember 19-én született politikus életútját Varga Vincéné igazgató idézte fel az iskola Kossuth úti épületének az udvarán.

Daróczi Erzsébet

Külön szólt Kossuth kisúji útjairól, amikoris az Illésy családnál vendégeskedett, de szóba került a pénzügyminiszteri és kormányzóelnöki szerepe is. A méltatás után az iskola énekkara Monoki Kálmánné vezetésével Kossuth nótákat adott elő.

Az ünnepségen részt vettek a pacséri testvériskola diákjai is, így a Kossuth domborműnél a kisúji diákok után ők is elhelyezték koszorújukat. Ezt követően Kossuth-toborzó kezdődött, ahol osztályonként különböző feladatokat kaptak a diákok a helyi Kossuth és ''48-as emlékehelyekről.

Délután történelmi játszóház keretében idézték fel Kossuth Lajos korát, majd előadásokat hallgattak meg a kábítószerekről, a környezetvédelemről, a konfliktus kezelésről és a pacséri lovas-emléktúráról. Este a sporté volt a főszerep, míg a gyerekek ügyeskedtek, addig a szülők bográcsban főztek az iskola udvarán. Az emléknap ma délellőtt sorversennyel folytatódik. Míg az osztályok a szülőkkel és tanárakikkal versengenek, a pacséri vendégek Debrecennel ismerkednek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!