Közélet

2006.09.08. 16:08

Nincs élet a Dami után

A Szolnoki Sportcentrum és Sportiskola Kht. igazgatója, Vígh László beszélt arról, hogy milyen alternatíváik vannak arra az esetre, ha a Dami év végén becsukja kapuit.

V.Cs.

"Egy biztos: bennünket nagyon érzékenyen érintene a Dami bezárása. Tudniillik egy edzésnapon legalább 200 gyermekünk használja az uszodát. Köztük legtöbben az úszók vannak, ám az őszi és a téli időszakban kajakosaink és evezőseink is megfordulnak a létesítményben. Az utóbbi hetekben hozzánk is eljutottak olyan hírek, hogy a Tiszaligeti- vagy a MÁV strand pótolhatja majd a Damit, ám ezt senki nem erősítette meg. Egyelőre többet nem is tudok ezzel kapcsolatban mondani."

Hollóy Tamás, a Szolnoki Főiskola Vízilabda Sport klub szakmai elnökhelyettese is közhírré tette véleményét: "A világ egyik legerősebb és legszínvonalasabb bajnokságában szerepel férfi együttesünk. A felnőttek mellett mintegy 180 gyerek pólózik sorainkban. A Dami mellett a Tiszaligeti Strand befedése jöhet még szóba, mint utolsó mentsvár, tudniillik a repülőtéri uszodában sajnos nem lehet labdázni... A MÁV-stranddal kapcsolatban sem tudni, hogy mi lesz a jövőben. A tiszaligeti létesítmény viszont nincs téliesítve, az ezzel kapcsolatos munkáltatokat már meg kellett volna kezdeni. A jövőre gondolva a felnőtt bajnokság januári mérkőzéseinek pályaválasztói jogát már elcseréltük. Ennél többet nem tudtunk tenni jelenlegi helyzetükben."

Ha tehát a Damjanich uszodát bezárják és a megyeszékhelyen nem épül egy újabb létesítmény, vagy nem korszerűsitik valamelyik - már meglévő - uszodát, akkor a feltörekvő és manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vízilabdacsapat is lehúzhatja a rolót...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!