Közélet

2006.10.03. 14:18

Nem kell már rettegni!

Lesből támadta meg és rabolta ki áldozatait Sikerült elkapni a szolnoki rendőröknek azt az útonállót, aki az elmúlt időszakban lesből több alkalommal támadt meg és rabolt ki védtelen nőket.

Mészáros Géza

Eddig négy rablással gyanúsítják megalapozottan K. László 34 esztendős szolnoki lakost, aki az elmúlt hónapokban bokrok és fák mögül előrontva támadta meg erőszakosan kiszemelt áldozatait. A történtekről és a sikeres felderítésről Katona Mihály alezredes, a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője számolt be lapunknak. Az immáron a rácsok mögött ítéletére váró tettes még július elején a Vas Gereben utcában rántotta le hajánál fogva az 56 éves B. Lajosnét, akit, hogy táskáját és értékeit is elvegye tőle, borzalmasan megvert, mindössze 12 ezer forintért!

Augusztus közepén a Jubileum téri Aranytoll papír-írószer üzletbe hatolt be záráskor, és az 54 éves tulajdonost, Szné dr. Cs. Esztert szintén a földre teperte. Egyik karját a nyakára nyomta, miközben másik kezével fogdosta és ütötte. A bevételt követelte. Végül a halálig rémült hölgy közel száz ezer forintot adott át K. Lászlónak, aki zsákmányával együtt elmenekült a helyszínről.

Az erőszakos rablót végül október 2-án, az esti órákban kapták el a rendőrök. Ezen a napon a Százados úton kerékpározó 54 éves S. Lászlónét lökte fel. A megfélemlített asszonyt fojtogatta, ütötte-vágta ahol érte. A szerencsétlenül járt sértettől csupán egy táskát vitt el, amelyben egyetlen mobiltelefon, az igazolványok és a nemrég vásárolt élelmiszerek voltak. Ám nem volt elég gyors, mert a bűncselekmény bejelentésére arra haladó járőr kiszúrta magának az elkövetőt. Miután felismerték, K. László futásnak eredt, a rendőr meg utána. A József Attila úton sikerült beérnie és elfognia a menekülőt. Megtalálták nála az elrabolt táskát.

Miután beszállították a rendőrségre, a ruházatátvizsgálás közben került elő egy másik mobiltelefon is. Ezt néhány nappal korábban a 30 esztendős B. Lajosnétól szerezte meg, akitől további húsz ezer forintban zsákmányolt értékeket. Ezt az asszonyt hátulról támadta meg, és nyakát szorítva kényszerítette ki tőle pénzét és telefonját. A férfit őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatását kezdeményezték. Hogy követett-e el további bűncselekményeket, azt még a nyomozóhatóság vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!