Közélet

2006.10.18. 11:42

Október 29-én ismétlik meg a polgármester választásokat

Tiszabőn és Nagyivánon október 29-én, vasárnap ismét urnák elé járulhatnak a választók. Ezúttal csak a polgármester személyéről kell dönteniük. A helyi választási bizottságok a napokban írták ki az új választást. A bíróság ugyanis mindkét településen a választás szabályainak megsértése miatt megsemmisítette a szavazás eredményét.

Teleki József

Ilyen esetben a jogszabályok szerint egy hónapon belül kell megtartani az új választást. Ám csak a voksolást kell megismételni, a jelöltállítást nem. Mindazok neve újból felkerül a szavazólapra, akik október 1-én polgármester-jelöltek voltak. Visszalépésre a szavazás napjáig van mód. Ám ezt még hivatalosan senki  sem jelezte. Bár információink szerint Tiszabőn elterjedtek hírek, hogy talán nem minden jelölt vállalja az újbóli megméretést. Korábban Nagyivánon két, Tiszabőn négy jelölt indult a polgármesteri tisztért.

járulhatnak a választók. Ezúttal csak a polgármester személyéről kell dönteniük. A helyi választási bizottságok a napokban írták ki az új választást. A bíróság ugyanis mindkét településen a választás szabályainak megsértése miatt megsemmisítette a szavazás eredményét. Teleki József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!