Közélet

2006.10.10. 20:11

Tüntetés: immár harmadjára Gyurcsány ellen

Lassan gyülekeztek a szolnoki tüntetők a Kossuth térre ma este, a kormány-ellenes tüntetésre. Fél nyolc tájékán olyan kétszázan lehettek a demonstráló helybéli polgárok, akik a kormányfő lemondását és új választás kiírását követelték.

Pókász Endre

Az előző két tüntetéssel ellentétben ezúttal örömteli hangulatban kezdődött a szolnoki főtéri tüntetés. A résztvevők amiatt tapsoltak, hogy a megyeszékhelyen Szalay Ferenc fideszes polgármesterjelölt nyerte meg az önkormányzati választásokat. A szónokok egyike pedig sok sikert kívánt pártállástól függetlenül minden egyes képviselőnek a közgyűlésben.

A felszólalók mindegyike bírálta a Gyurcsány-kormányt, szerintük a helyzet megérett arra, hogy a miniszterelnök lemondjon, s új parlamenti választásokat írjanak ki. Nem tartották a szónokok elfogadhatónak a gyurcsányi bocsánatkérést, szerintük az ugyanis túl rövidre és őszintétlenre sikeredett.

A tüntetés az előző kettőhöz hasonlóan ezúttal is békében lezajlott, a beszédek elhangzása után az emberek békében hazamentek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!