Közélet

2006.11.12. 21:52

Száztíz éves a rákóczifalvi általános iskola

A rákóczifalvi diákoknak kikerekedhet a szeme azokat az eszközöket látva, melyekkel még szüleiket, nagyszüleiket tanították. De a fényképek, dokumentumok révén az alapításának 110. évfordulóját ünneplő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény távolabbi múltjába is bepillanthatnak majd az érdeklődők.

SZOLJON

Az iskola történeti kiállítás azonban csak az egyike lesz annak a számtalan programnak, mellyel az intézmény létrejöttére emlékeznek a tanárok, a szülők, a volt és jelenlegi diákok — tudtuk meg az intézmény igazgatójától. Vadász Istvánné elmondta: a több héten át tartó rendezvénysorozat 2006. november 13-án, hétfőn veszi kezdetét. Ekkor a sportcsarnokban az iskola szinte minden diákja bemutatkozik valamilyen zenés, táncos produkcióval, vagy éppen versmondással.

De nem hiányzik majd a szülinapi torta sem, melyet mind a 328 tanuló megkóstolhat. Az ünnepségre testvér intézményből, a vizsolyi Rákóczi Zsigmond iskolából is érkeznek vendégek. Az ünnepi heteket rendhagyó történelem órák, ügyességi és helyismereti vetélkedők, szakmai tanácskozások színesítik. A programsorozat december 2-án alapítványi bállal és gálaműsorral zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!