Közélet

2007.02.08. 16:53

Az ésszerűség jegyében karcsúsítana a Fidesz

Dr Kovács László a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőcsoportjának frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a költségvetési nehézségek hatásairól.

SZOLJON

A képviselő értékelése szerint egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerül a szolnoki önkormányzat, hiszen az állami támogatás tavaly és az idén is mintegy 250 millióval, összesen 500 millió forinttal csökkent az elmúlt két esztendőben. A kormány ezzel a lépésével megszorításokra kényszeríti az önkormányzatot. Ennek következménye, — érvelt a frakcióvezető — hogy vagy az intézményeket szüntetnek meg illetve vonnak össze, vagy az alkalmazottak létszámát csökkentik.

A megyében az ágyszámok csökkenése miatt 500 egészségügyi dolgozótól kénytelenek megválni, emellett Szolnokon pedig 250 közalkalmazott elbocsátását rendelte el a kormány. A büdzsékímélő változtatásokról Kovács László még annyit elárult, hogy folynak a vizsgálódások, s az ésszerűség jegyében kivának karcsúsítani a kiadásokon, az intézménybezárásokról és összevonásokról pedig a hónap végén a közgyűlés dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!