Közélet

2007.02.17. 10:35

Elköszönt az öreg mentőkutya

Néhány nappal ezelőtt először fordult elő, hogy Hektor nem hallgatott a hívó szóra. A Készenléti Mentőkutyás Egység Szolnoki Egyesületének legendás kutyája tizennégy esztendősen — azaz emberi léptékben mérve 98 éves korában az örök vadászmezőkre költözött.

SZOLJON

A németjuhász — nemrégiben ugyancsak jobblétre szenderült, híres miskolci kollégájához, Mancshoz hasonlóan — nem csupán gazdáinak, csapattársainak fog hiányozni. Hiszen hazánkban és külföldön egyaránt ismerték nevét és képességeit. Megbízható szimatával külső szakértőként segítette a hivatalos szervek munkáját.

Eredményesen keresett eltűnt, áldozattá vált személyeket nem ritkán nehéz terepen, romok alatt. Járőrözött a védvonalakon árvíz idején. Komoly és felelősségteljes feladatai mellett azonban megszámlálhatatlan vidám percet is szerzett a Hetényi kórházban lábadozó kicsinyeknek. A gyereknapok alkalmával pedig szívesen játszott az iskolásokkal és szórakoztatta őket egyedülálló képességeivel.

Valentin napján a hűséges négylábú befejezte földi pályafutását. Nem jeleskedik már nyomkövető és mentőkutya bajnokságokon, nemzetközi gyakorlatokon sem. Ám mindazok, akik ismerték, akiken segített és akiknek okozott akárcsak néhány önfeledt, boldog pillanatot, megőrzik emlékezetükben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!