Közélet

2007.02.04. 20:52

Hajszálon múlott az idős hölgy élete

Egy szolnoki idős hölgy csak a szerencséjének köszönheti éltetét. Gázrobbanás történt a József Attila úton, ahol valószínűleg a konyhai fali gázmelegítő volt hibás, mivel a bekötésnél engedett.

SZOLJON

A kiáramló gáz összegyűlt a mennyezetnél és csak egy apró szikrára várt. A lakásban tartózkodó idős hölgy ekkor éppen olajat melegített, melynek hatására lángra kapott a felgyülemlett gáz. A néni a helyiség közepén állt, amikor fellobbant a tűz, így egy haja szála sem égett meg.

Még pénteken is több tűzesethez hívták ki a tűzoltókat. Egyszer egy négyszáz méteres nádastűzhöz kértek segítséget Palotás és Besenyszög közötti területen. A délután folyamán pedig a törökszentmiklósi felüljáró mentén égő avar és gaz eloltásához kellett a segítségük. A környező megyékből egy esetben kértek segítségnyújtásra darus autót: kétszer Pest megyébe kellett menniük, majd egy jászboldogházi tanyatűznél avatkoztak be sikeresen.

A vasárnap folyamán Zagyvarékasra is riasztották a lánglovagokat, ahol 15 hektárnyi legelő lángolt. A helyszínen még a tűzoltók is segítségre szorultak, mert a gát tetején kellett megközelíteniük a helyszínt, ahol elsüllyedt a járművük. A gát felújítása során ugyanis homokkal töltötték fel a védvonal tetejét. Szerencsére könnyedén sikerült kiszabadítani a tűzoltóautót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!