Közélet

2007.02.14. 10:32

Jászsági kiállítás köztéri szobrokból

B. Jánosi Gyöngyi a Hamza Múzeum igazgatója tájékoztatójából megtudhattuk a közeljövőben egy kiállítást, illetve egy kiadványt szeretnének létrehozni, amelyen a térség köztéri szobrait, emlékműveit mutatják be.

SZOLJON

A jászberényi Hamza Múzeum és Jász Galéria Közalapítvány feladatának tekinti a Jászság művészeti értékeinek bemutatását, dokumentálását. Mint azt B. Jánosi Gyöngyi a Hamza Múzeum igazgatója tájékoztatójából megtudhattuk a közeljövőben egy kiállítást, illetve egy kiadványt szeretnének létrehozni, amelyen a térség köztéri szobrait, emlékműveit mutatják be. Mindezért közzétették a „Szobrok a Jászságban” című fotópályázatukat. Az érdeklődőknek egy-egy jász település köztéri szobrait, emlékműveit, közintézményeit kell megörökítenie. Akik a pályázathoz csatlakozni kívánnak, törekvésüket március elejéig kell jelezni a Hamza Múzeum felé. A kiadvány elkészítése mellett a szervezők a Jászberényi Nyár fesztivál programjai keretében egy kiállítás megrendezését is tervezik az elkészített pályamunkákból. A bemutatóval, nem csak számot vetnek a térségben található műemlékekről, de a turisták is ízelítőt kaphatnak a Jászság nevezetességeiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!