Közélet

2007.02.21. 09:16

Márciusban végleg döntenek az iskolák sorsáról

Jászapátin az általános iskolák sorsa a következő hetekben eldől. Nevezetesen az, hogy szükség van-e a két oktatási intézmény összevonására, vagy továbbra is külön intézményként működhetnek.

SZOLJON

A szakértői véleményeket bekérték az intézkedések előtt, jelenleg már az önkormányzati bizottságok előtt van a kérdés. Szabó Lajos polgármester szerint az volna ésszerűtlen döntés, ha nem vonnák össze a két iskolát. A városvezető szerint mind az eddigi tárgyalások, mind pedig a szakértői vélemények is ezt erősítik.

A működtetés összevonása nem csak pénzügyi, hanem egyéb szakmai szempontok miatt is elengedhetetlen. A tanulócsoportok szervezése is másként működhetne ha a két intézmény dolgozói egy igazgatás alatt tevékenykednének. Az egyeztetéseket még az előtt véglegesen le kell zárni — mutatott rá a polgármester — mielőtt a beiratkozás el nem kezdődik. A szülőknek már egyértelmű helyzetet kell látnia, amikor dönteniük kell az első osztályos gyermekek beíratásról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!