Közélet

2007.02.02. 17:04

Mintegy két milliárdnyi hitel kell a működéshez

Hiába a takarékosság, az idén még biztosan szüksége lesz mintegy 2 millliárdnyi hitelre Szolnoknak.

SZOLJON

— A működési hiányt várhatóan csak hitellel pótolhatjuk — mondta Hegmanné Nemes Sára. Az alpolgármester hozzátette, a bérkifizetésekből és járulékaiból adódik össze ez a nagyságrendű kiadás. — A hitelfelvételt a jövő évtől szeretnénk elkerülni, ezért a takarékosságot az önkormányzat minden szintjére kiterjesztjük. Az állami finanszírozás szűkítése miatt nemcsak oktatási intézményeket vonunk össze, hanem a polgármesteri hivatalban is erőteljes átszervezést tervezünk.
Hegmanné Nemes Sára utalt arra, hiába húzzák meg az idén a nadrágszíjat, annak eredménye csak következő évben jelentkezik a városi büdzsében.  
— Túlfogyasztó intézményhálózatot vettünk át, átalakítása nem mehet egyik hónapról a másikra — mutatott rá az alpolgármester. — Jövőre több százmillió forint megtakarítást tervezhetünk be a költségvetésbe.
Mindezt a létszámcsökkentéssel és hatékony működtetéssel éri el az önkormányzat. Az előzetes számítások szerint havonta 4, éves szinten pedig 50 millió forintot spórol meg a város a polgármester, az alpolgármester és a képviselők tiszteletdíjának törvényi minimumra csökkentésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!