Közélet

2007.06.22. 11:21

Áttörni a határokon - A Mondi a papíripar egyik vezetője

"Jó úton haladunk az elsőség felé" - mondta Ferencz Gábor a Mondi Business Paper igazgatóságának elnöke a csütörtökön, immár második alkalommal tartott nyílt napon.

SZOLJON

Míg más gyárakban nem jellemző hasonló rendezvények szervezése, addig a Mondi a jövőben rendszeresíteni kívánja a nyitott működést. Ősztől pedig már a diákoknak is lehetőséget biztosítanak, hogy bepillanthassanak a gyár életébe. Mint ahogy Szabó Attiláné HR vezető közölte: lényegesnek tartják a technika széleskörű megismertetését és az emberek tájékoztatását. Az 1936-os alapítású gyár az Anglo American cég részeként működik, mely jelenleg a 60. helyen áll a világ legnagyobb vállalatainak listáján. Multinacionális vállalat lévén további 6 országban van jelen, így például Szlovákia, Izrael vagy Ausztria, melynek nyílt napján közel 8000 érdeklődő vett részt.

A Mondi gyors ütemű fejlődését az is jelzi, hogy júliustól, kiválva a holdingból, önálló, külön részvényként jelenik meg a tőzsdén. A gyár főként irodai kommunikációs papírok készítésével foglalkozik, de emellett kisebb arányban csomagolópapírokat is készít. A közelmúltban számos külső díjjal és kitüntetéssel gazdagodott; Magyarország kapta múlt évben a Környezeti-Megtakarítás Díjat. A határok sikeres áttörését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Világgazdaság a legutóbbi, 147 vállalat körében elvégzett felmérésén a gyár a 47. helyet szerezte meg. A cél természetesen az első pozíció birtoklása. Az elérése pedig nagy eséllyel borítékolható. A termelés egész évben, a nap 24 órájában folyik; ennek eredménye az 50-55%-os piaci lefedettség.

Ezekkel a mutatókkal a gyár Szolnok egyik legnagyobb adófizetője, mintegy 28 milliárd forinttal. Az összeg értékét azonban tovább növeli a tény miszerint a termelésnek "csak" hozzávetőleg 25%-a a belföldi, míg a fennmaradó 75% külföldre megy. A Mondi 350 főt foglalkoztat, emellett számos alvállalkozóval és beszállítóval működik együtt. A vállalat kiemelkedő fontosságú területként kezeli az emberek megfelelő, tiszta és rendezett környezetben történő foglalkoztatását, magasszintű továbbképzését. Hiszen multinacionális vállalatként a tökéletes működőképesség a fejlődés egyik titka. Az együttműködés és az együttanulás, egy ambíciózus, dinamikus és kooperatív csapatmunka keretében a világelsőség megszerzése minden bizonnyal már nem sokáig várat magára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!