Közélet

2007.06.21. 20:03

Az ítélet szerint jogszerűen fizet a Hetényi kórház

Megérkezett a felekhez a másodfokú bíróság jogerős ítélete a szolnok baleseti sebészek perében.

SZOLJON

Eszerint a megyei bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, azaz az alperes Hetényi Géza megyei kórháznak adott igazat — tudtuk meg dr. Gyuricza Pétertől, az intézményt képviselő ügyvédtől. A bíróság tehát kimondta, hogy a kórház a munka törvénykönyvének és egyéb jogi szabályozásoknak megfelelően fizet átalánydíjat az ügyelet idejére, egyúttal az orvosok járulékok nélkül közel harmincmillió forintos követelését elutasította. Az ítélet ellen 60 napon belül a felperes orvosok rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújthatnak be a Legfelsőbb Bírósághoz.

Információink szerint másik négy hasonló per is folyamatban van. Ezeket szintén kórházi dolgozók indították, összesen közel 200 milliós követeléssel. A most született ítélet ezekben az ügyekben is példa értékű lehet. Ugyanakkor amint arról korábban hírt adtunk, egy közbenső ítéletben a bíróság már kimondta, hogy az ügyelet teljes ideje munkaidőnek számít, vagyis teljes egészében beszámít a szolgálati időbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!