Közélet

2007.06.08. 15:54

Hamarosan épülhet az új Kossuth tér

— Komoly tűrőképességi próba előtt állnak a Szolnokon közlekedők — szögezte le pénteki tájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. — A türelmét kérem mindenkinek, aki az elkövetkezendőkben a megyeszékhely közútjain halad, mert a Kossuth tér átépítése miatt torlódások, fennakadások várhatók — tette hozzá.

SZOLJON

A Szolnok belváros rehabilitációja elnevezésű projekt történetének újabb fejezetéhez érkezett. Megtörtént a közbeszerzési eljárás. A kivitelezési munkálatokat a KMD 2007 Konzorcium nyerte el. A beruházás műszaki tartalmára 1,143 milliárd forint fordítható. Ebből a városi önkormányzat 270 millió forint saját erőt biztosított. A Kossuth tér számos látványelemmel gazdagodik: számos pihenőpark és egy látványos szökőkút-rendszer egyaránt élhető és szórakoztató városközpontot eredményeznek. Mindez az átépítés azonban a városi közlekedés jelentős átszervezésével is jár.

Már az építkezés alatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek a Kossuth tér felé közlekedőknek. Az átépítést követően pedig a forgalmat véglegesen a Tisza-hídról a Pólya Tibor útra terelik, illetve az Ady Endre úton és az Ispán körúton keresztül vezetik le. A belváros ezen részein körforgalmú és jelzőlámpás csomópontokat alakítanak ki a gördülékenyebb haladás érdekében. A városvezetés tisztában van a leendő közlekedési nehézségekkel, ám mint Szalay Ferenc kifejtette, a Kossuth tér átépítésével egy gyönyörű ékszerdobozzal lesz gazdagabb a megyeszékhely.

A munkálatokkal és a közlekedési változásokkal kapcsolatosan folyamatos tájékoztatást ígér Fodor György projektmenedzser a médián keresztül, illetve a városháza honlapján, továbbá egy még tervezett zöldszámon is. A kivitelezőkkel a szerződést június 14-én megkötik, s azt követően lesz az első kapavágás, hogy a munkálatokkal november 30-ig végezzenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!