Közélet

2007.06.13. 17:25

Júniusi kánikulában is támadnak a vírusok

A harminc fokos kánikulában szokatlan, hogy zsúfolásig megteltek az orvosi rendelők az utóbbi napokban térségünkben. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt érintenek a nátha tipikus tünetei: torokfájás, orrfolyás, enyhe hőemelkedés, illetve sokaknál hasmenés is előfordul.

SZOLJON

— Elsősorban az enyhe tél számlájára írható, hogy nem pusztultak el a vírusok, s a számukra kedvező időjárásban akadálytalanul megtámadják szervezetünket — tudtuk meg dr. Maczó János szolnoki háziorvostól. — Minden korosztályban előfordulnak, de természetesen elsősorban a közösségekben fertőznek. A mostanában gyakran előforduló fajták szerencsére általában csak enyhe panaszokat okoznak, s három-négy nap alatt orvosi kezelés nélkül is meggyógyulnak a betegek.

Fontos azonban, hogy amennyiben ennél tovább is fennállnak a panaszok, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni. Egyéb esetekben általában elegendő az otthoni tüneti kezelés — lázcsillapítás, toroköblögetés —, illetve érdemes minél többet inni, hiszen hányás, hasmenés esetén a kiszáradás veszélye miatt komolyabb probléma lehetősége is fennáll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!