Közélet

2007.06.19. 08:43

Kupacokban áll a szemét a hulladékgyűjtők mellett

Szolnokon, a Meder úti szelektív hulladékgyűjtő körül napok óta halmokban áll a szemét — jelezte egy olvasónk.

SZOLJON

B. István elmondta: már napokkal ez előtt jelezte a hulladékszállítást végző Remondis Zrt.-nél, hogy megteltek a gyűjtők, és már „kifolyik” a szemét. Akkor ígérete is kapott, hogy elszállítják a szemetet. Egy-két nappal később ki is ürítették a konténereket, ám a földre hullott papír, műanyag flakonok ott maradtak. Sőt az üres gyűjtőket rátették a szétszóródott szemétre.

Lakosság arányosan Szolnokon van a legtöbb szelektív hulladékgyűjtő sziget — mondta el érdeklődésünkre  a Remondis Szolnok Zrt. igazgatója. Polónyi János szerint pedig a hulladékgyűjtők nem kisebbe mint másutt. Ennek ellenére sajnos a város számos pontján előfordul, hogy szűknek bizonyulnak a konténerek. Az igazgató szerint ez részben öröm, hiszen a szolnokiak megszokták a szelektív hulladékgyűjtés.

Azt azonban kevesebben szokták még meg, hogy összenyomják a műanyag palackokat. Így ugyanis háromszor több hulladék férne a gyűjtőkbe. Az  igazgató azt ígérte, a szelektív hulladékgyűjtő szigetekről szerdáig elszállítanak minden szemetet, így a konténerekből kihullottakat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!