Közélet

2007.06.28. 14:13

Megyénkbe vezetnek a gárdonyi rablás szálai

A jelek szerint a nagy értékre elkövetett májusi, gárdonyi rablás szálai Tiszaroffra és Karcagra vezetnek. Négy gyanúsítottat már előzetes letartóztatásba helyeztek, egyet azonban még mindig keres a rendőrség.

SZOLJON

Elfogták a jelentős értékre csoportosan elkövetett májusi gárdonyi rablás négy gyanúsítottját, egy szökésben levő gyanúsítottat pedig köröznek.

Május 7-én, hajnalban három férfi tört rá egy, a gárdonyi nyaralójában tartózkodó osztrák házaspárra. Golfütővel súlyosan bántalmazták és értékeik átadására kényszerítették őket, s 20 millió forintot meghaladó értékű ékszert és eurót raboltak el tőlük. A bántalmazás következtében a házaspár nőtagja nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett.

Az eljárás során jutott a nyomozók tudomására, hogy egy férfi, feltehetően a gárdonyi rablásból származó ékszereket adott be egy karcagi zálogházba, s azt megelőzően nagyjából kéthetente adott zálogba különböző ékszereket.  Kihallgatása során elmondta, hogy az ékszereket egy másik férfi kínálta föl megvételre, illetve zálogházi értékesítésre, aki azok eredetéről azt mondta, hogy azokat két társával Gárdonyban  tulajdonította el. A rendőrök beazonosították az utóbbi férfit, s a lakásán tartott  házkutatás során különböző zálogházi bizonylatokat találtak. Az  azokon szereplő ékszerek egy része már megkerült, a többi  felkutatása, lefoglalása még folyamatban van. A házkutatás során  lefoglaltak egy feltehetően bűncselekményből származó notebookot is.  A férfi azonban tagadta, hogy köze lenne a rabláshoz.

A nyomozás eredményeként három gyanúsítottat őrizetbe vettek és előzetes letartóztatásba helyeztek, egy szabadlábon védekezik, a szökésben levő, 28 éves Puzsoma Lászlót pedig még keresik. A tiszaroffi lakhelyű férfi feltehetően a GBL-025 rendszámú olajzöld Seat Cordoba gépkocsijával közlekedik. Az autót is körözi a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!