Közélet

2007.06.26. 09:30

Nyaralás, de mennyiért?

A többgyermekes családoknak gyakran okoz fejtörést, hová vigyék el gyermekeiket nyaralni. A fő szempont, hogy ne legyen túl drága, de mégis jól érezzék magukat. Akiknek megadatik a közös üdülés, az is pontos költségvetési tervet készít, hogy kijöjjenek az erre szánt pénzből.

SZOLJON

- Az előző években sokszor mentünk a férjemmel és a lányaimmal nyaralni — kezdte egy kunhegyesi hölgy. — Leginkább a Balatonhoz mentünk. A rokonainknak van ott nyaralója, így a szállásért nem kellett fizetnünk — mondta. — Ma már nem utazunk el sehová, mert egyrészt minden nagyon drága lett, másrészt a gyerekeink már nagyobbak. Ők egyedül, a barátaikkal eltöltenek pár napot a Balatonnál. A számlák kifizetése után kevés pénz marad a családi kasszában — mesélte a kunhegyesi hölgy.

Jázmin és a férje két kisfiút nevel. Két évvel ezelőtt jártak Olaszországban nyaraltak. Azóta visszajárnak oda. — Fontos volt az úticélunk kiválasztásánál, hogy érdekes programokat és kellemes körülményeket nyújtson kisgyermekes családoknak — kezdte a szolnoki Jázmin. — Egy szórakoztatóközpontba utazunk, ami Disneylandhez hasonlít. A fiaim nagyon szeretik — mesélte. Jázminék autóval utaznak, a szállást pedig az akciós időszakra foglalták le. Apartmanban szállnak meg és önellátásra rendezkednek be. — Alsó hangon körülbelül 300 ezer forintba kerül a nyaralás. Ebben már a költőpénz is benne van — mondta Jázmin.

Mostanság igen népszerű lett az Adria és Görögország, de nem mindenkinek van rá pénze, vagy kedve olyan messze menni.
Belföldi úticélt választott magának Nagy Szilárd, kisújszállási lakos is. Ő Tiszafüredre utazik. — A családommal úgy döntöttünk, ideje megismernünk a Tisza-tó környékét — kezdte.
Nagy Szilárdnak két kiskorú gyermeke van.— Már ki is néztünk magunknak egy apartmant, ami a tó közelében van. Ellátásunkról magunk gondoskodunk — mesélte. Nagy Szilárd elkészítette a nyaralási költségvetést. — Hét napra megyünk, így a szállásért 84 ezer forintot fogunk fizetni. Ehhez jön még a benzinköltség, az élelmiszer és a csónaktúra ára. Ez utóbbi 2500 — 4000 ezer forintba kerül ha vezetővel megyünk — sorolta kiadásait Nagy Szilárd. Nem mindenkinek adatik meg a sorstól, hogy elmehessen nyaralni. A fizetés kevés, a napi kiadások magasak, így üdülésre nem is gondolhatnak. — Évek óta itthon töltjük a nyarakat, mert nem keresünk annyit, amiből telne. Annak is örülünk ha iskolai táborba el tudjuk küldeni a gyerekeinket — panaszolta Varga Ilona túrkevei lakos.

Szabó Éva, szolnoki lakos idén Horvátországba utazik gyerekeivel és a férjével. — A családom közösen dönti el, hogy hová menjünk nyaralni — mondta. — Az ismerőseinktől is szoktunk érdeklődni, merre jártak, milyen volt. A tengerpartra busszal utazunk. Négyünknek százezer forintba kerül az út — mesélte Szabó Éva. Ebben az összegben benne van a szállás ára, de az étkezést maguknak kell biztosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!