Közélet

2007.06.22. 14:55

Új midibuszokat helyeznek üzembe

Sok helyen lecserélik a közel húszéves csuklósbuszokat kisebb járművekre. Elsősorban költségtakarékossági szempontok indokolják a váltást, de ott is előnyösebbek a kisbuszok, ahol szűkebbek az utak vagy szerződéses járatokat üzemeltetnek.

SZOLJON

A csuklós járatok gyakran kihasználatlanok voltak, kevesen utaztak velük. Az angol konstrukciójú MidiPlazma típusú autóbuszok 30 millió forintba kerülnek, 20-23 ülő -és 27 állóhelyesek. Az új járművek gyártását a múlt évben kezdték meg Szolnokon, hazai alkatrészekből. Értékesítési célból már zajlottak bemutatók a fővárosban a Vár környékén, Hódmezővásárhelyen és Kecskeméten is. Abádszalókon a múlt hét csütörtökön állítottak forgalomba ilyen kisbuszokat, de Törökszentmiklóson, Jászberényben és Karcagon is utazhatnak már midivel az ottlakók. Az üzembehelyezésnél figyelembe kell venni az utasforgalmat és a közlekedési feltételeket is. A tervek szerint Szandaszőlősön és a szolnoki Cukorgyár környékén midi decentrumokat, kisebb pályudvarokat szeretnének létrehozni a Jászkun Volán Zrt. vezetői a közeljövőben, tehermentesítve ezzel is a belváros közlekedését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!