Közélet

2007.09.06. 18:03

A Mester úti tervekben nem szerepel új romatelep

A szolnoki Mester úti volt laktanya hasznosítására elfogadott elképzelés egy kertvárosias kialakítással számol — tudtuk meg a városrész önkormányzati képviselőjétől.

SZOLJON

Dr. Tóta Áron mindezt annak kapcsán mondta el, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat közelmúltban felvetette, hogy esetleg itt kellene új szociális lakásokat építeni a Motor úti romatelepen rossz körülmények között élőknek. A híradások nyomán az elmúlt hetekben több, a környéken lakó is fenntartásait hangoztatva kereste meg a terület 1990 óta  függetlenként megválasztott képviselőjét.
Dr. Tóta Áron elmondta: a már évekkel ezelőtt elkészült tervek egy új városrész kialakításáról szólnak. A egykori laktanya területén ugyanis új utakat építenének ki. A terület egy részén kisvárosias, kertes, családiházas, illetve két-három emeletes társasházak, bérlakások kialakításával számolnak. Létesülnének ugyanakkor sportpályák, pihenő parkok, de helyet kapnának különböző kereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató egységek is. A volt laktanya város széli részén pedig  kisvállalkozóknak alakítanának ki irodákat, műhelyeket. A mindehhez szükséges közművesítés és a telek kialakítások tervei már el is készültek — tudtuk meg dr. Tóta Árontól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!