Közélet

2007.09.03. 10:24

Csökken a pedagóguslétszám az új tanévben Berényben is

Az új tanévben a pedagógusok létszámának változását elsősorban az adja — tudtuk meg Kiss Józseftől a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályának vezetőjétől —, hogy a nyugdíjba vonulók után megüresedő álláshelyeket nem töltik fel.

SZOLJON

A legnagyobb változások a Gróf Apponyi Albert Általános Iskolában figyelhetők meg. Itt az általános pénzügyi helyzet mellett az iskola átszervezése — szeptembertől megszűnt a porteleki tagintézmény — is hozzájárult a létszámcsökkenéshez. Az elmúlt tanévben még 63 pedagógusa volt az intézménynek, a 2007 / 2008-as évet viszont már csak ötven munkatárssal kezdik meg.

A nyugdíjazások mellett is jelentős szerepet játszik több határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott tanár, tanító foglalkoztatásának megszüntetése, illetve közvetlenül az átszervezésből adódóan öt embernek mondtak fel az új tanév kezdetéig. Hasonló arányban más oktatási intézményben nem történt létszámcsökkentés a városban — tudtuk meg az osztályvezetőtől. A középiskolákban jellemzően a nyugdíjba vonulók álláshelyeit nem töltik be, a Klapkla György Szakképző Iskolában például idén decembertől négy pedagógussal lesz kevesebb mint az előző tanévben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!