Közélet

2007.09.19. 14:43

Istállóra zuhant egy hetvenéves fa a karcagi viharban

A karcagi tűzoltóság ügyeletére a keddi vihar miatt 60 bejelentés érkezett szerda délutánig. A tűzoltók és a városgondnokság dolgozóival egész nap mentesítették a várost a kidőlt fáktól.

SZOLJON

A bejelentések között több házra, kerítésre dőlő fa volt, de úttestre zuhanó fákat is vágtak ki tegnap. Bár kedden éjszaka is esett az eső, az árkok jól bírták a terhelést, belvízkárról nem kaptak bejelentést a lánglovagok. Kedden délután a város több pontján lehetett látni a tűzoltókat, a városgondokság és az erdészet embereit, amint küzdöttek a hatalmas farönkökkel, mert a viharos erejű szél sok esteben hatvan-hetven éves fákat tövestől csavarta ki. A berendelt szabadnaposokkal együtt 19 lánglovag járta a várost, hogy épületre vagy úttestre, kerítésre dőlt fatörzseket kivágja.

A Madarasi úton a gimnáziummal szemben a több tízméteres fák megtépázott ágait csak a magasból mentőről tudták legallyalni. Több utcában volt még ilyen, az Erzsébet utca egyik házában az istállóra zuhant fát azonban már kézifűrésszel gallyalták le. Hamar József gazda nagyon féltette teheneit, mint mondta a hetvenéves fa nagyon jó árnyékot adott állatainak a hatalmas forróságban is. Most nagyon örült annak, hogy épp nem volt kint egyik jószág sem amikor a fa gyökerestől az épületre dőlt.

A Táncsics körúti lakótelepnél, a Varró utcában, a Hunyadi, a Sallai utcákban, a Széchenyi sugárúton is akadt dolga a szakembereknek. Mint megtudtuk a tűzoltók hatvan esethez, a városgondokság dolgozói a közmunkásokkal tizennégy, az erdész vállalkozó kosaras autójával kilenc helyszínen mentesített. A tizenkilenc tűzoltó mellett tegnap a városgondokság részéről nyolcvannyolc dolgozó és közmunkás vett részt a gallyazásban, az utak takarításában. A vihar okozta károk felmérését folyamatosan végzik a szakemberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!