Közélet

2007.09.24. 09:56

Közhasznú társaság a Tisza-part fejlesztésére

Rákóczifalva egy közhasznú szervezetként működő nonprofit társaságot hoz létre a település Tisza partjának fejlesztésére.

SZOLJON

A községben az elmúlt években nagy hangsúly kapott a turizmus élénkítése. Ebben fontos szerepet szánnak a vadregényes folyópartnak. Korábban már elkészült egy tanösvény kilátóval, sőt kialakították a révlejárót is. Az önkormányzat tervei között szerepel révhajó-, sporthajó kikötő, illetve egy szabadstrand létrehozása, valamint az ezeket kiszolgáló létesítmények, parkoló, burkolt utak kialakítása. A megvalósításhoz pályázati forrásokat is igénybe kíván venni a település.

Így kapcsolódni szeretnének a kormányzati tervek között szereplő, a Tisza part fejlesztését szolgáló mintaprogramhoz is. Ennek keretében azonban csak nonprofit szervezetek pályázhatnak. Éppen ezért döntött úgy település képviselő-testülete, hogy létrehozza a Rákóczifalva Tisza-part Revitalizációjáért Közhasznú Nonprofit Kft-t. A társaság hatmillió forintos törzstőkével alakul meg, melynek 86 százalékát az önkormányzat, míg a fennmaradó részt egy magánbefektető bocsátja rendelkezésre. A cég nyereségét közérdekű célokra fordítják majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!