Közélet

2007.09.28. 12:53

Székelyföldre utazna a szolnoki dohányzásellenes előadás

Megyénkben négy évvel ezelőtt indult útjára az a dohányzás elleni kampány, amely az azóta eltelt időszakban országos, sőt, nemzetközi méretűvé nőtt.

SZOLJON

Mint azt Bordásné Ignácz Ildikó, az ÁNTSZ szolnoki intézetének egészségfejlesztője érdeklődésünkre elmondta, a programot — kivetítő segítségével közvetített szervbemutatót és szakmai előadást — dr. Kovács László volt megyei tiszti főorvos kezdeményezte. Az emúlt években számos meghívásnak tettek eleget, s ezúttal különleges felkérésnek szeretnének eleget tenni. Azt már Horváth Ferenc kampányszervező mondta el, hogy az a székelyföldi csíkszeredai magyar középiskola invitálta meg a napokban az előadókat, ahol moldvai csángó-magyar diákok tanulnak.

A kérést nem óhajtják visszautasítani, azonban a mintegy 1200 km-re tehető oda-vissza út költsége egyelőre nem áll a rendelkezésükre. Annyi bizonyos, valahogy eljutnak hamarosan Csíkba, ahol várhatóan további előadásokra is felkérnék őket, ám azt sem rejtik véka alá, hogy a nem jelentős költségekhez támogatót is szívesen fogadnának. Olyan emberek segítségét váják, akik nem csupán a határainkon belül, hanem azon túl élő magyar gyermekek egészségét is szívükön viselik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!