Közélet

2008.02.14. 10:45

Az óvoda teljes átépítését tervezik Tiszatenyőn

Míg sok kisebb településen a városok elszívó hatásával szembesülnek, addig a tiszatenyőiek egyértelműen a helyi Gyöngyvirág óvoda mellett teszik le voksukat.

Németh Gergő

Sőt olyan is akad, aki Törökszentmiklósról hozzá át gyermekét az intézménybe nap, mint nap. A művészeti oktatásra különösen nagy hangsúlyt fektető 50 fő befogadóképességű intézmény épülete jelenleg három csoportban 70 kisgyereket igyekszik kiszolgálni.

— Az óvoda jelenlegi formájában nem felel meg a szigorú uniós normáknak — mondta el Kazinczi István, Tiszatenyő polgármestere.— Már korábban is felmerült, hogy átalakítjuk az épületet. Kezdetben csak szobák összenyitását terveztük, de ha már hozzákezdünk, akkor mindent meg szeretnénk csinálni. Jelenleg 120 milliós költségvetésnél tart a beruházás költségvetési terve. A szakhatóság elfogadta a terveket. A kivitelezéshez szükséges 5 százalékos önerőt hitelből fedeznénk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!