Közélet

2008.03.19. 15:28

Pótolják a kieső vizitdíjat

A megyei önkormányzat pótolja az április elsejéig esedékes vizitdíj és kórházi napidíj kiesést.

B. B.

 

 

 

A 2008. március 9-i országos ügydöntő népszavazások eredményeként a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvényben és más, az egészségügyi ellátást érintő jogszabályok alapján 2008. április elsejei hatállyal az országgyűlés hatályon kívül helyezi a vizitdíj és a kórházi napidíj fizetési kötelezettségét. Több településen döntöttek úgy, hogy már április elseje előtt sem szedik be azokat.
— Mától nem kell fizetni vizitdíjat és kórházi napidíjat a megyei Hetényi Kórház-Rendelőintézetben — tájékoztatta honlapunkat Hanga Valéria, a megyei önkormányzati hivatal PR- és sajtóreferense.
— Az így kieső bevétel várható nagysága négymillió forint — tudtuk meg Fejér Andortól, a megyei közgyűlés elnökétől. — A megyei közgyűlés  a 2008. március 20-a és április elseje közötti időszak, azaz tizenkét napi bevétel kiesését a megyei önkormányzat 2008. évi költségvetésének működési tartaléka terhére pótolja, amellyel az előirányzatokat módosítani szükséges. A vizitdíj beszedésére szolgáló automaták nem vésznek kárba, azokat átprogramozzák és a betegellátás más területein hasznosítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!