Közélet

2008.06.20. 17:44

Igazgatók kinevezéséről szólt a közgyűlés

Megyénk közbiztonsági, természetvédelmi, valamint környezeti állapotáról volt szó a tegnapi közgyűlésen, tájékoztatott Hanga Valéria a megyeháza sajtószóvivője.

B.B.

Molnár András megbízott rendőrfőkapitány és dr. Házi István az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, országos főkapitány helyettes az első félévi bűnügyi helyzetet ismertették, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy megyénkben jelentősen megnőtt a kábítószer fogyasztók száma.
Dr. Háfra István a Közép-Tisza-vidéki környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója a napi folyékony hulladék elhelyezésével, a levegő és zajterheléssel kapcsolatban kérte a közgyűlést és az önkormányzatokat, hogy rendeletalkotásaikkal segítsék munkájukat.
Sándor István, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója arra hívta fel a Közgyűlés figyelmét, hogy egy- egy út nyomvonalának kijelölésekor kíméljék a környezeti értékeket.
Több megyei önkormányzati intézmény élére új igazgató került. A „Fehér Akác” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek Otthonának (Jászapáti) Vincze Ferencné, a „Bíró Kálmánné Bakos Ilona” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek Otthonának ( Mezőtúr ) Kovács Anett Bernadett, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárnak (Szolnok) dr. Fülöp Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hámori András Szakközépiskola és Szakiskolának ( Tiszafüred ) Varga András lett az igazgatója.
A Közgyűlés tárgyalta a megye 2008-2014-ig szóló közoktatási, feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervét, a megye közoktatási esélyegyenlőségi helyzetelemzése és intézkedési tervét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!