Közélet

2008.08.26. 14:21

Elkészült a négymilliárdos belvárosi autóbusz-állomás

Európai-, meg lehet, kockáztatni világszínvonalú autóbusz-pályaudvar épült meg Szolnokon. A beruházó Béres Fejlesztési Zrt. mintegy 4 milliárd forintból valósította meg elképzelését: egy emeletes üzletházat magába foglaló autóbusz-állomást hozott tető alá.

SZOLJON

Sziráki Pál, a Jászkun Volán Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón elmondta, a Jászkun Volán közel 200 millióból elkészült pályaudvarát korszerű utastájékoztató-rendszerrel egészítették ki, amely további 80 millió forintba került — ebből 60 millió a pályázati támogatás.

A Zrt. a szeptemberi iskolakezdéssel, illetve az őszi menetrendvátással egyidőben szerette volna átadni az állomást, azonban az üzletház kialakításáig nem kívánják a forgalommal megzavarni a még hátralévő munkálatokat. A beruházás vége október 10-re van hivatalosan kitűzve, s ez idő előtt helyezik vissza az Szolnok Ispán körúton kialakított ideiglenes buszpályaudvart is az Ady Endre útra.

Az állomás bútorzata reptéri színvonalú lesz, s tulajdonképpen az egész épület egyik ékköve lesz a megyeszékhelynek. Remélhetően a járműközlekedésben, a környezeti terhelésben sem fog problémát okozni a belvárosi autóbusz-állomás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!