Közélet

2008.08.02. 10:53

Jubilálnak a helyi horgászok

Megalakulásának 60. évfordulóját ünnepli idén a Mezőtúri Horgász Egyesület. Balázs Árpád klubelnököt — csakúgy, mint egy kapitális halat megakasztó pecást — jogos büszkeséggel töltik el a szervezet és annak tagjainak eredményei.

SZOLJON

A 900 tagot számláló egyesület fejenként fogási átlaga éves szinten meghaladja a 36 kg-ot, amely országosan is kiemelkedő teljesítmény. Tavaly 7,4 millió forint értékben telepítettek halat — potykát, süllőt, csukát és harcsát — a 125 hektárra tehető Túrtői vízrendszerben, idén 8 millió forintból halasítanak. A klub a közelmúltban egy vidám rendezvényen ünnepelte meg szülinapját.

Balázs Árpádtól megtudtuk, hogy évente 1700 vendége van az egyesületnek, ezért tervben van egy horgászcentrum építése. A környezettudatos horgászok egyetlen rendezetlen dolga köztük, a helyi gazdálkodók és a vízparti hobbitulajdonosok között áll fenn az utak tulajdonlása és rendbetétele és hasznosítása okán. Mindezt az önkormányzat bevonásával szeretné tisztázni a helyi horgásztársadalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!