Közélet

2008.08.08. 16:41

Nagyvállalatokat hívott találkozóra a főiskola

A térség nagyvállalatait hívta találkozóra a Szolnoki Főiskola vezetősége pénteken.

BB

A kerekasztal beszélgetés célja volt, hogy felvázolja a rövid- és középtávú együttműködés lehetőségeit, valamint hogy egymás céljainak elérésében kölcsönösen segítséget nyújtsanak, lefektessék egy jól működő partneri kapcsolat alapjait és mindezekkel a szűkebb régió fejlődését segítsék elő.

— A felsőfokú szakképzésben mind kevesebb a műszaki területre jelentkező, holott épp az ilyen végzettségű szakemberekből van hiány a térségünkben — tájékoztatott Dr. Székely Péter, a Szolnoki Főiskola rektora.

— Célunk, hogy egy komplex térségfejlesztési koncepcióba illesszük be a főiskolát. A szolgáltatói szempontot helyezzük előtérbe, a térség igényeinek szeretnénk eleget tenni, együttműködve más felső-és középfokú oktatási intézményekkel. A terveink között szerepel, hogy a környező vállalatok számára munkaerőt biztosítsunk, a hallgatóinkat az elvárásoknak megfelelően képezzük.

A megjelent nagyvállalatok partnerként működtek közre a megbeszélésen, amely így megfelelt az eredetileg kitűzött célnak. A téma aktualitását többek között a pótfelvételi eljárás időszaka adta, mely augusztus 13-ával zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!