Közélet

2008.08.20. 13:44

Ünneplés a Városházán

Túrkevén a település lakossága két napos rendezvény keretében emlékezett meg az államalapítás és az új kenyér ünnepéről. Az események huszadika előestéjén, a Városházán tartott ünnepi önkormányzati üléssel kezdődtek el.

Török Róbert

[caption id="" align="alignright" width="278"] Ondovai Tibor Főesperes, Pápai Prelátus( jobbra) megáldja és megszenteli a város új kenyerét
[/caption]A Cseh Sándor polgármester ünnepi beszéde után a Huno’rock énekegyüttes mutatta be műsorát. Ezt követően Ondovai Tibor Főesperes, Pápai Prelátus megáldotta és megszentelte az új kenyeret. A program a Petőfi téren felállított színpadon folytatódott a helyi Resistan együttes koncertjével, ahol a sztárvendég idén a Dolly Roll Együttes volt. Augusztus huszadikán a városi strandfürdő várta az érdeklődőket, ahol napközben kézműves foglakozások, arcfestés és hennafestés, valamint az Exteron zenekar és a Sipőc Rock Band szórakoztatta a közönséget. Az ünnepség fénypontját az esti, „István a király” rockopera előadása jelentette, helyi és meghívott amatőr szereplőkkel és zenészekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!