Közélet

2008.09.12. 15:42

Kedden kiderül idén kik lesznek Príma-díjasok

Megyénkben a vállalkozók támogatásának köszönhetően immár a negyedik alkalommal ismerik el Prima-díjjal a kultúra, a művészet, a közélet, a sport területén legkiemelkedőbbeket. A megyeszékhelyen, a Szolnoki Galériában kedden gála műsor keretében nyújtják át az elismeréseket.

T. J.

A tíz kategóriában az összesen harminc jelöltet, polgármesterek és civil szervezetek javaslatai alapján választották ki. Az Új Néplapban az év elején bemutatott jelöltek közül a megyébe élők szavazati döntötték el, kik kerülnek a döntőbe.  A legtöbb voksot Jenei Gyula (magyar irodalom), Petridisz Hrisztosz (színház- és filmművészet), Pogány Gábor Benő (képzőművészet), dr. Szalóki István (tudomány), dr. Tóth Albert (oktatás), Álmosdi Árpád és Csendes Mónika (építészet), Valkó Mihály  (sajtó), Lászlóné Nagy Ilona (népművészet és közművelődés), Szolnoki Kodály Kórus (zeneművészet), Deme József (sport) kapta, és került a döntőbe. Közülük a területi Prima díjat hárman vehetik majd át, de közönségdíjat és különdíjat is átadnak majd. Az eseményt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szervezi, amelynek fő célja ráirányítani a figyelmet a jelöltek kimagasló munkájára.

T. J. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!