Közélet

2008.09.05. 17:17

Új tűzoltójárművet kaptak a szolnoki lánglovagok

Új tűzoltó gépjárműveket adtak át pénteken délelőtt Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Szolnok tűzoltóparancsnoka, Pluhár András ezredes és a város alpolgármestere, Szabó István egy 9000 liter víz szállítására alkalmas tűzoltójármű kulcsait vehette át - tudtuk meg Erdélyi Tibortól, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletesétől.

SZOLJON

Az eszközt pályázat útján nyerte el a szolnoki tűzoltóság, melyre az önrészt a szolnoki önkormányzat biztosította. Az átadást követően a meghívott vendégek, köztük a miniszter úr, megtekintették, illetve ki is próbálták az új járműveket.

A Renault Kerax 450.26 típusú új technika hivatalos átvétele Szolnokon hétfőn történik az önkormányzat képviselőinek jelenlétében. Egyelőre az új gépkocsi járművezetőinek képzése következik, ezt követően állhat szolgálatba a vízszállító a megyeszékhelyen.

Az ünnepségen összesen hét magasból mentő létrás járművet és három vízszállító járművet adtak át a tűzoltóságok képviselőinek. Az átadási ünnepségen megjelent Dr. Tatár Attila altábornagy, az OKF főigazgatója, és Dr. Gyenesei István önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!