Közélet

2008.10.24. 14:11

A Berekben bejött a zéró tolerancia

Berekfürdő vezetésének fontos, hogy a településen növekedjen az idegenforgalom, ezzel párhuzamosan növekedjen a turisztikai szolgáltatók és a község bevétele is.

DE

Ennek érdekében idén az önkormányzat szigorú adóellenőrzést és zéró toleranciát hirdetett meg a szálláshelyeknél. Mint megtudtuk, ennek keretében a főszezonban két adóellenőr folyamatosan ellenőrizte a szálláshelyeket és a vendégkönyveket. Az ellenőrzés során szabálytalanságot nem tapasztaltak, így senkivel szemben sem kellett bírságot vagy egyéb szankciót kiszabni, mely 60 ezer forint lett volna.

Ennek a hatékony ellenőrzésnek a hatására is, az előző évekhez hasonlóan növekedést mutat a község idegenforgalmi adó bevétele. Míg 2006-ban egész évben 25, 9 millió forint volt az idegenforgalmi adó bevétel, 2007. évben 34,7 millió, addig 2008 szeptember 30-ig 33,4 millió forint. Ez az előző év hasonló időszakához képest 12,5 százalékos növekedést jelent. Így évvégéig várhatóan közel 40 millió forint bevétele lesz a településnek a beszedett idegenforgalmi adóból. A befolyt pénzt az önkormányzat az egyéb feladatai ellátása mellett a közterületek szépítésére, járdák, utak építésére és parkosításra fogja majd fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!