Közélet

2008.10.26. 15:14

Bevezetik a szelektív hulladékgyűjtés

A város képviselő testülete múltheti ülésén döntött a szelektív hulladékgyűjtés megvalósításáról. Ennek értelmében 2009. január 1-től a településen, tíz helyen hulladékgyűjtő szigeteket alakítanak ki.

TR

 A kijelölt helyeken lehetőség lesz a papír, az üveg és a műanyag elhelyezésére. A helyszíneken egy-egy papír és üveg, illetve két darab műanyag gyűjtésére kialakított hulladéktároló kerül kihelyezésre. Emellett a lakosságnak lehetősége lesz a hulladékok otthoni gyűjtésére is. Ebben az esetben a Vízműnél ingyenesen átvehető műanyag zsákokba kell tárolni az összegyűjtött hulladékot. A kiadott zsákokról a Vízmű nyilvántartást fog vezetni. Ennél a gyűjtési formánál csak a papír és a műanyag gyűjtésére lesz lehetőség, hiszen az üveg súlyát a zsákok nem bírnák el. A lakosság által zsákokban összegyűjtött és az ingatlan elé kihelyezett hulladékot, havonta egy alkalommal, előre meghatározott napon szállítják el az illetékesek. A hulladék elszállítása a lakosság számára ingyenes lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!