Közélet

2008.10.06. 11:12

Csőtörés miatt két hete nincsen víz a törökszentmiklósi tűzoltóságon

Lassan két hete nincsen víz a törökszentmiklósi tűzoltóságon. Ennek oka, hogy a művelődési ház udvarán a vízhálózatban valahol csőtörés van. Mivel a tűzoltók a művelődési házon keresztül kapják a vizet, amíg a problémát el nem hárítják, víz nélkül maradnak.

NG

Ez az oltási feladatokat nem akadályozza, ellenben a tűzoltók alapvető tisztálkodását igen. Az egész probléma ott bukott ki, hogy a művelődési ház három hetes vízfogyasztása hétszázötven köbméter volt. Mivel ez egy óriási mennyiség azonnal elzárták a rendszert, elkezdtek vizsgálódni. Szakemberek műszeres vizsgálatokat végeztek, ám a probléma nem oldódott meg. Újra megnyitották a vizet, egy nap alatt újabb ötven köbméteres fogyasztást mértek.

— A védőruhát nem tudják a kollégáim idabenn kimosni. Hazavinni pedig azért nem tudják, mert ki tudja mikor lehet rá szükségük. Úgy tudjuk megoldani ezt, hogy amíg nem lesz víz „elvagyunk” a ruhában. Az a három-négy ember, aki kényszerűségből a tűzoltóságon alszik elég nomád körülmények között tud csak tisztálkodni. Vödörrel, flakonokkal hordják a vizet — tudtuk meg Földvári Istvántól, a Törökszentmiklósi Tűzoltóság parancsnokától.

hogy a művelődési ház udvarán a vízhálózatban valahol csőtörés van. Mivel a tűzoltók a művelődési házon keresztül kapják a vizet, amíg a problémát el nem hárítják, víz nélkül maradnak. NG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!